Publicerad den Lämna en kommentar

Recept på Pasta Pesto

Här kommer ett recept på pasta pesto. Denna rätt är så god och går att kombinera på olika sätt utefter tycke.

Ingredienser:

 • 350 gram pasta (spaghetti, linguine, eller valfri favorit)
 • 2 dl färsk basilika
 • 1 dl riven parmesanost
 • 1/2 dl rostade pinjenötter
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 dl extra jungfruolivolja
 • Saften från 1/2 citron
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • Eventuellt riven pecorinoost för servering
 • Färsk basilika och extra rostade pinjenötter för garnering

Instruktioner:

 1. Koka Pastan: Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i en stor gryta med saltat vatten. När pastan är al dente, häll av vattnet och ställ åt sidan. Spara lite av pastavattnet för att justera konsistensen på pestosåsen senare om det behövs.
 2. Rosta Pinjenötter: I en torr stekpanna, rosta pinjenötterna över medelhög värme tills de blir lätt gyllenbruna. Var försiktig så att de inte bränns. Rör om ofta för jämn rostning. Lägg de rostade pinjenötterna åt sidan och låt dem svalna.
 3. Förbered Pesto: I en matberedare eller mixer, tillsätt den färska basilikan, den riven parmesanosten, de rostade pinjenötterna, vitlöksklyftorna (du kan pressa eller finhacka dem för en mildare smak), och citronsaften. Mixa ingredienserna tills de är grovt hackade.
 4. Tillsätt Olivolja: Med matberedaren/mixern igång, häll i den extra jungfruolivoljan långsamt genom påfyllningsöppningen. Fortsätt mixa tills du får en jämn och krämig pestosås. Om det är för tjockt, kan du tillsätta lite av det sparade pastavattnet i omgångar för att få önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar och justera smaken om det behövs.
 5. Blanda Pasta och Pesto: Häll den kokta pastan i en stor skål och tillsätt pestosåsen. Blanda noggrant så att pastan är jämnt täckt med pesto.
 6. Servera: Servera den färdiga pastan pesto i djupa tallrikar. Du kan toppa varje portion med lite riven pecorinoost om du vill och garnera med färska basilikablad och extra rostade pinjenötter.
 7. Njut av din pasta pesto!

Denna pesto går utmärkt att anpassa efter dina preferenser. Om du vill ha den starkare, kan du tillsätta lite krossad rödpeppar. Du kan även lägga till soltorkade tomater, färsk spenat eller andra örter för att variera smaken. Servera gärna med en sallad eller en bit bröd för en komplett måltid. Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *