Tortellinipytt med skogssvamp och kyckling

En läcker pastapytt på tortellini, trumpetsvamp och kyckling. Snabblagat med festsmak!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 400 g okokt tortellini med ost (ca8dl)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök (ca 70g)
  • 1 palsternacka (ca 40 g)
  • 1 liter trattkantarell, svart trumpetsvamp eller annan fast skogssvamp (ca 250g)
  • 2 kycklingfiléer (ca 350 g)
  • 500 g squash eller aubergine
  • 2 fasta äpplen.
  • 1 buljongtärning, grönsaks eller höns
  • 1/2 dl rött vin
  • 1/2 krdm nymald svartpeppar

Gör så här:

Koka tortellinin i osaltat vatten tills den är nästan färdig. Häll upp i durkslag och spola hastigt i kallt vatten. Ställ åt sidan.

Under tiden: Rensa svampen, finhacka lök och palsternacka. Tärna squashen/ auberginen. Kärna ur och klyfta äpplena.

Skär kycklingen i skivor. Fräs den i en matsked smör tills den är genomstekt. Ställ åt sidan.

Fräs svamp, lök och palsternacka i smör tills den är mjuk men inte fått för mycket färg. Blanda ner buljongen och vinet. Låt koka in någon minut. Ställ åt sidan.

Fräs squashen i rapsolja, tillsätt äppelklyftor mot slutet.

Blanda samman alla ingredienser och värm försiktigt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera varm, gärna med en grönsallad.

Tips! Rätten går snabbare med färsk pasta. Har du rester av färdiglagat kycklingkött passar det också bra och går fortare än att börja med rått kött.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Fruktfest

Äppel, päppel... paj!

Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten!

smulpaj.se

Hembakta bullar

Bulla upp!

Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst.

bakabullar.se


Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

En god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut!

 gratäng.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...