Tortellinipytt med skogssvamp och kyckling

En läcker pastapytt på tortellini, trumpetsvamp och kyckling. Snabblagat med festsmak!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 400 g okokt tortellini med ost (ca8dl)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök (ca 70g)
  • 1 palsternacka (ca 40 g)
  • 1 liter trattkantarell, svart trumpetsvamp eller annan fast skogssvamp (ca 250g)
  • 2 kycklingfiléer (ca 350 g)
  • 500 g squash eller aubergine
  • 2 fasta äpplen.
  • 1 buljongtärning, grönsaks eller höns
  • 1/2 dl rött vin
  • 1/2 krdm nymald svartpeppar

Gör så här:

Koka tortellinin i osaltat vatten tills den är nästan färdig. Häll upp i durkslag och spola hastigt i kallt vatten. Ställ åt sidan.

Under tiden: Rensa svampen, finhacka lök och palsternacka. Tärna squashen/ auberginen. Kärna ur och klyfta äpplena.

Skär kycklingen i skivor. Fräs den i en matsked smör tills den är genomstekt. Ställ åt sidan.

Fräs svamp, lök och palsternacka i smör tills den är mjuk men inte fått för mycket färg. Blanda ner buljongen och vinet. Låt koka in någon minut. Ställ åt sidan.

Fräs squashen i rapsolja, tillsätt äppelklyftor mot slutet.

Blanda samman alla ingredienser och värm försiktigt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera varm, gärna med en grönsallad.

Tips! Rätten går snabbare med färsk pasta. Har du rester av färdiglagat kycklingkött passar det också bra och går fortare än att börja med rått kött.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bästa fisken i ugn

Torsk med timjan

Att ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel!

fiskrecept.nu

Vardagsfest

Dragongryta

Ingenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen!

helgmenyn.se


Bakabullar

Andra bullar

Vem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar!

Kall mjölk och varma kanelbullar... Eller kanske ett helt fat nybakade vaniljbullar till kaffet?

Vi älskar dessa mjuka, söta vetebullar och alla har sin favoritsort. Från de populäraste kanelbullarna till de spännande chokladbullarna.

Att baka sina egna bullar är lätt och roligt och du får garanterat nybakat till fikat. Här hittar du recept, tips och inspiration som får dig att lyckas med bullbaket!

 bakabullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...