Tortellinipytt med skogssvamp och kyckling

En läcker pastapytt på tortellini, trumpetsvamp och kyckling. Snabblagat med festsmak!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 400 g okokt tortellini med ost (ca8dl)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök (ca 70g)
  • 1 palsternacka (ca 40 g)
  • 1 liter trattkantarell, svart trumpetsvamp eller annan fast skogssvamp (ca 250g)
  • 2 kycklingfiléer (ca 350 g)
  • 500 g squash eller aubergine
  • 2 fasta äpplen.
  • 1 buljongtärning, grönsaks eller höns
  • 1/2 dl rött vin
  • 1/2 krdm nymald svartpeppar

Gör så här:

Koka tortellinin i osaltat vatten tills den är nästan färdig. Häll upp i durkslag och spola hastigt i kallt vatten. Ställ åt sidan.

Under tiden: Rensa svampen, finhacka lök och palsternacka. Tärna squashen/ auberginen. Kärna ur och klyfta äpplena.

Skär kycklingen i skivor. Fräs den i en matsked smör tills den är genomstekt. Ställ åt sidan.

Fräs svamp, lök och palsternacka i smör tills den är mjuk men inte fått för mycket färg. Blanda ner buljongen och vinet. Låt koka in någon minut. Ställ åt sidan.

Fräs squashen i rapsolja, tillsätt äppelklyftor mot slutet.

Blanda samman alla ingredienser och värm försiktigt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera varm, gärna med en grönsallad.

Tips! Rätten går snabbare med färsk pasta. Har du rester av färdiglagat kycklingkött passar det också bra och går fortare än att börja med rått kött.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

kokasylt.se

Vinterpicknick

Gott i skidbacken

Sportlovsdags? Fixa matsäck till skidbacken med hemmagjorda bars!

utflyktsmat.se


Julbröd

Hembakat bröd till jul

Det är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar.

Brödet till jul ska vara smakrikt och gärna traditionellt. Baka mjuka hålkakor som avnjuts med smör och kanske marmelad eller ta med en saftig pomeranslimpa som gåbortspresent. Hembakat gör julbordet trevligare!

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...