Tortellinipytt med skogssvamp och kyckling

En läcker pastapytt på tortellini, trumpetsvamp och kyckling. Snabblagat med festsmak!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 400 g okokt tortellini med ost (ca8dl)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök (ca 70g)
  • 1 palsternacka (ca 40 g)
  • 1 liter trattkantarell, svart trumpetsvamp eller annan fast skogssvamp (ca 250g)
  • 2 kycklingfiléer (ca 350 g)
  • 500 g squash eller aubergine
  • 2 fasta äpplen.
  • 1 buljongtärning, grönsaks eller höns
  • 1/2 dl rött vin
  • 1/2 krdm nymald svartpeppar

Gör så här:

Koka tortellinin i osaltat vatten tills den är nästan färdig. Häll upp i durkslag och spola hastigt i kallt vatten. Ställ åt sidan.

Under tiden: Rensa svampen, finhacka lök och palsternacka. Tärna squashen/ auberginen. Kärna ur och klyfta äpplena.

Skär kycklingen i skivor. Fräs den i en matsked smör tills den är genomstekt. Ställ åt sidan.

Fräs svamp, lök och palsternacka i smör tills den är mjuk men inte fått för mycket färg. Blanda ner buljongen och vinet. Låt koka in någon minut. Ställ åt sidan.

Fräs squashen i rapsolja, tillsätt äppelklyftor mot slutet.

Blanda samman alla ingredienser och värm försiktigt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera varm, gärna med en grönsallad.

Tips! Rätten går snabbare med färsk pasta. Har du rester av färdiglagat kycklingkött passar det också bra och går fortare än att börja med rått kött.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Julbröd

Hembakat vörtbröd till julbordet

Kryddiga julbröd fyller huset med doften av jul. Baka ett enkelt vörtbröd med vårt nya recept!

Smakrika bröd hör hemma på julbordet och rimmar väl med traditionell julmat. Baka med klassiska kryddor eller gör en modernare variant med julmust som bas. Ett julbröd med pomerans, anis och fänkål passar både grytan och till sillen. Kanske ett rent pomeransbröd om du vill renodla en kryddsmak? Mjuka hålkakor eller havrebröd är snabbakat och går fint till ostarna, sill eller kallskurna pålägg. Bakar du vörtbröd kan du göra ett storbak med vört som ger hela 6 fina limpor eller prova vårt nya snabbrecept på vörtbröd med julmust i degen. Enkelt och gott utan mycket knådande eller förberedelser.

 hembakatbrod.se

Honung

Honung sätter smak

Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!

frukostbullar.se

Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

kycklingrecept.nu


Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

Italienarnas matlagning, med fina råvaror och lite extra omsorg vid tillagningen ger rätter som är mer än summan av delarna. Pasta puttanesca är ett klassiskt exempel som har härlig sälta från oliver, sardeller och kapris. I väntan på solmogna tomater använder vi den bästa sortens konserverade. Även en enkel tomatsås lyfter från godkänt till bravo med lite omsorg, balsamvinäger och rosmarin. Pasta puttanesca, gärna med färsk pasta och en fetaostkräm till blir bästa smakvännerna att avnjuta till Melodifestivalfinalen!

 pastarecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...