Tortellinipytt med skogssvamp och kyckling

En läcker pastapytt på tortellini, trumpetsvamp och kyckling. Snabblagat med festsmak!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 400 g okokt tortellini med ost (ca8dl)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök (ca 70g)
  • 1 palsternacka (ca 40 g)
  • 1 liter trattkantarell, svart trumpetsvamp eller annan fast skogssvamp (ca 250g)
  • 2 kycklingfiléer (ca 350 g)
  • 500 g squash eller aubergine
  • 2 fasta äpplen.
  • 1 buljongtärning, grönsaks eller höns
  • 1/2 dl rött vin
  • 1/2 krdm nymald svartpeppar

Gör så här:

Koka tortellinin i osaltat vatten tills den är nästan färdig. Häll upp i durkslag och spola hastigt i kallt vatten. Ställ åt sidan.

Under tiden: Rensa svampen, finhacka lök och palsternacka. Tärna squashen/ auberginen. Kärna ur och klyfta äpplena.

Skär kycklingen i skivor. Fräs den i en matsked smör tills den är genomstekt. Ställ åt sidan.

Fräs svamp, lök och palsternacka i smör tills den är mjuk men inte fått för mycket färg. Blanda ner buljongen och vinet. Låt koka in någon minut. Ställ åt sidan.

Fräs squashen i rapsolja, tillsätt äppelklyftor mot slutet.

Blanda samman alla ingredienser och värm försiktigt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera varm, gärna med en grönsallad.

Tips! Rätten går snabbare med färsk pasta. Har du rester av färdiglagat kycklingkött passar det också bra och går fortare än att börja med rått kött.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

hembakatbrod.se

Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

hembakatbrod.se


Mjölkfritt

Smakfullt mjölkfritt

Huvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt!

Självklart ska du inte avstå från godsaker för att du inte tål mjölk. Det är lätt att baka mjölkfria scones eller varför inte en klassisk kladdkaka? Bjud gästerna på krämig potatisgratäng eller frossa i kokosvåfflor. Smaklig mjölkfri måltid!

 mjölkfriarecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...