Tagliatelle med kyckling och svamp

Snabb, lätt och otroligt god rätt. Sväng ihop på minuter och du har en lyxig pasta!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g tagliatelle
  • 5 dl rensad skogssvamp, gärna kantareller eller trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 1 liten rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g kycklingkött (kall, grillad kyckling går bra)
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 dl färska eller frysta lingon + 1/2 msk socker
  • 3 msk parmesanost
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Skär svampen i bitar och stek den så den får färg i smör.

Finhacka löken och stek den i olja i en stekpanna.

Skär kycklingen i bitar. Om du använder färsk kycklingkött, börja med att genomsteka bitarna i en panna. Använder du kall, grillad kyckling räcker det med att värma den tillsammans med den stekta löken.

Blanda lingonen med sockret.

Blanda nu samman svamp och kyckling. Blanda med tagliatelle och strö lingon över. Riv gärna lite ost över vid servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Kola

Lyxigaste lördagsgodiset!

Sötsuget tar inte slut med påsken, och hemlagad kola till lördagsgodis kan väl inte vara så farligt?

kolarecept.se

Viltskav

Vildare matlagning

I frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple!

viltskav.se


Bärlyx!

Smak av sommar

Bär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon.

Kanske har du frysen full av trädgårdens och skogens skörd? Annars hittar du bären i frysdisken året om.

Ta mellanmålet till nya höjder med en härlig hallonsmoothie, eller koka kräm på dina egna favoritbär!

Köpevarianten kan aldrig mäta sig med din egen nyponsoppa en kylig morgon...

 bärrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...