Smakrik tomatsås

En bra tomatsås är otroligt användbar. Med rätt smaksättning och gott om tid blir även studentens favorit, pasta rosso, riktigt bra vardagsmat.

Du behöver

  • 1 liten rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 1 pkt krossade tomater (500 g)
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1/2-1 tsk timjan
  • 1/2-1 tsk rosmarin

Gör så här:

Skala och finhacka vitlök och rödlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök tills de börjat mjukna, rör om då och då. Slå över balsamvinägern och låt koka in. Tillsätt därefter tomater, honung, salt och svartpeppar. Smula kryddörterna och tillsätt. Låt puttra länge, minst tio minuter, på låg värme. Smaka av med salt och peppar.

 

Tips! Koka gärna en stor sats och frys in som bas till grytor och soppor, att ha på pizzan eller i lasagnen.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Please add more movies related to cooking if you have, because I wish for to learn more and more about all recipes of cooking. bfdabfcgdkdgfcce
21 september 2017

Please add more movies related to cooking if you have, because I wish for to learn more and more about all recipes of cooking. bfdabfcgdkdgfcce


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

pajrecept.se

Hallon

Hallonår hela året

När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon?

bakatårta.se


Tillbehör till grillfesten

Modiga tillbehör till grillen

Det är lätt att stirra sig blind på huvudrätten, men det är tillbehör som gör grillningen till fest! Tomatsalsa är vacker och passar till det mesta.

Salsan kan också göras med majs, som ges lite hetta. Till hamburgarna krämar vi förstås på med en hemgjord hamburgerdressing som klår alla köpevarianter. Den härliga röksmaken i surkålssalladen är något för den modige, som kanske väljer att lägga en rejäl klick i korvbrödet tillsammans med någon bra korv. Sallad lättar upp om maten blir för tung. Prova jordgubbsallad med lagrad ost!

 grillrecept.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...