Pastastubbar

Snabb, roligt, vacker och framförallt god rätt som passar utmärkt i ställt för lasagne eller andra pastarätter.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 8 lasageplattor
  • 150 gram broccoli
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 kycklingfiléer, ca 300 gram
  • 3 msk tomatpurén
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk torkad basilika eller några kvistar färsk
  • 1 tks oregano
  • ½ tsk salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl lagrad ost, riven
  • 1 krdm svartpeppar
  • olivolja
  • smör till formen

Gör så här:

Smörj en hög, ugnsfast form med smör.

Lägg lasagneplattorna i rikligt med kokande vatten och låt koka några minuter, så de blir mjuka och går att böja. Koka inte för länge, då blir de svåra att forma.

Ta upp plattorna, låt svalna något och forma till rör. Ställ rören tätt i den ugnsfasta formen. Det är viktigt att formen är lika hög som rören så att den övre delen av rören inte torkar i ugnen.

Rensa broccolin och förväll den lätt. Eller tina frusen broccoli i varmt vatten. Låt broccolin rinna av och ställ åt sidan.

Finhacka löken. Skär kycklingen i mindre bitar, de ska gå ner i pastarören. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen tills den tagit färg. Sänk värmen och genomstek precis. Lägg köttet åt sidan.

Hetta upp lite olja och fräs löken mjuk, pressa ner vitlöken eller finhacka klyftorna. Späd med tomatpurén och vattnet. Tillsätt kryddorna. Låt såsen koka ihop några minuter och smaka av.

Blanda crème fraiche, ost och peppar till en jämn sås.

Varva broccoli och kyckling i pastarören. Fyll på med tomatsås så rören blir fyllda. Toppa varje pastarör med en klick crème fraiche-sås.

Häll den tomatsås som blir kvar över och runt rören.

Täck pastarören med folie eller lock och gratinera i ugn 225 grader 25 minuter. Lyft bort locket/ folien och låt rören stå inne ytterligare fem till tio minuter för att få fin färg.

Servera pastastubbarna direkt från ugnen, tillsammans med sallad och ett gott bröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Sås av alla slag

Glöm inte såsen!

Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup.

sasrecept.se

Kladdkakor

Godaste kakan

En kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan!

kladdkakor.se


Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

Lägg kött, kyckling eller grönsaker i en smakrik marinad och grillningen tar fart! Oavsett om du väljer att marinera över natten eller pensla på vid eller efter grillningen är det lätt att smaksätta grillat. Lagom till värmen tipsar vi om några lätta marinader: Limesmak till kycklingen, tomat och soja till fläskkött och en god vitlöksblandning till grönsakerna. Fläskfilén trivs i vinmarinad och till lammet kryddar vi klassiskt med rosmarin och vitök. Den som vill ha lite omväxling gör en marinad på cider och penslar kycklingen först när den är färdiggrillad. Lätt som sagt, och riktigt gott i värmen!

 helgmenyn.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...