Pastasås med squash och dill

En lite ovanlig smakkombination träffar rätt i denna snabblagade sås.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 400 g squash (en stor squash)
  • 100 g gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • 400 g (1 pkt) krossade tomater
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning eller lantbuljongpulver
  • 20 g finklippt dill, färsk eller fryst
  • 1 dl crème fraiche
  • salt, svartpeppar
  • ev smulad fetaost, riven ost eller skaldjur till servering

Gör så här:

Tärna squashen. Skala och finhacka lök och vitlök. Smält smöret i en kastrull och fräs lök, vitlök och squash i 10-15 minuter tills squashen mjuknat utan att ta färg. Rör om då och då.

När squashen är mjuk tillsätts krossade tomater, dill och buljong. Låt såsen koka upp och sedan puttra i fem minuter. Rör ner crème fraichen och smaka av med salt och svartpeppar. Servera som en lätt lunch, gärna tillsammans med ost eller skaldjur.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Baka med äpplen

Äppellängd med honung!

Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel!

bakakaka.se

Kycklingrecept

Grillat är godast!

Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället!

kycklingrecept.nu


Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

Med sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde.

 kokasylt.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Cannelloni

Färsk pasta, fylld med gräddig lax och ost! En gjuten helgrätt som passar hela veckan…
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...