Pastasås med bacon

Snabb och god pastasås som förvandlar spagettin till fest!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 140 g bacon
  • 1 msk olja eller smör
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 morötter
  • 3 dl tärnad zucchini
  • 2 dl chilisås
  • 400g krossade tomater
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 dl grädde eller matlagningsyoghurt
  • 1 tsk rivet citronskal
  • salt
  • svartpeppar eller rosépeppar

Gör så här:

Skala och finhacka löken och vitlök. Skala och tärna morötter och zucchini.

Skär eller klipp bacon i bitar. Stek det i stekgryta eller panna så det är lite knaprigt. Lyft ut det och ställ åt sidan.

Fräs lök och grönsaker i samma panna som baconet någa minuter tills löken är mjuk.

Tillsätt chilisås och krossad tomat och paprikapulver. Låt koka samman cirka 10 minuter.

Under tiden finriver du väl tvättat citronskal och blandar det med grädde eller yoghurt.

Blanda nu ner bacon i såsen (spara någon matsked och toppa såsen med det vid serveringen) och låt den koka samman ytterligare några minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Vid serveringen ringlar du citrongrädden eller yoghurten över såsen och toppar med lite bacon.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

lyxspagetti

4 X Carbonara!

Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara!

pastarecept.nu

Bakabullar

Andra bullar

Vem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar!

bakabullar.se


Viltskav

Vildare matlagning

I frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple!

Vilt är ett klimatsmart alternativ som dessutom ger mycket smak. Låt viltmatlagningen bli en del av vardagen i en härlig pasta carbonara med renskav, som spetsas med enbär!

En klassisk viltskavsgryta blir en rustik festmåltid tillsammans med pressad potatis och grönsaker. Välkommen till ett lite vildare kök!

 viltskav.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...