Pastasås med bacon

Snabb och god pastasås som förvandlar spagettin till fest!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 140 g bacon
  • 1 msk olja eller smör
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 morötter
  • 3 dl tärnad zucchini
  • 2 dl chilisås
  • 400g krossade tomater
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 dl grädde eller matlagningsyoghurt
  • 1 tsk rivet citronskal
  • salt
  • svartpeppar eller rosépeppar

Gör så här:

Skala och finhacka löken och vitlök. Skala och tärna morötter och zucchini.

Skär eller klipp bacon i bitar. Stek det i stekgryta eller panna så det är lite knaprigt. Lyft ut det och ställ åt sidan.

Fräs lök och grönsaker i samma panna som baconet någa minuter tills löken är mjuk.

Tillsätt chilisås och krossad tomat och paprikapulver. Låt koka samman cirka 10 minuter.

Under tiden finriver du väl tvättat citronskal och blandar det med grädde eller yoghurt.

Blanda nu ner bacon i såsen (spara någon matsked och toppa såsen med det vid serveringen) och låt den koka samman ytterligare några minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Vid serveringen ringlar du citrongrädden eller yoghurten över såsen och toppar med lite bacon.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Tjuvstarta våffelfrossan

Tid för våfflor

Den 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott?

vafflor.se


Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

Förr las lutfisken i blöt till Annadagen, nionde december, men gamla traditioner ger vika för nya. Förbered pepparkaksbaket kvällen innan genom att göra degen klar och ställa den svalt. Vårt nya grundrecept på pepparkakor är gjort på farinsocker och har härligt kryddig smak. Läs våra tips om du är osäker inför baket! Det finns gott om recept att välja på, såväl skurna pepparkakor som vita pepparkakor.

Kanske ska barnen vara med och baka? Ladda upp med extra kavlar, förkläden och en rejäl omgång kristyr. Det är nämligen väldigt roligt att dekorera pepparkakorna!

 pepparkaksrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...