Pastasås med bacon

Snabb och god pastasås som förvandlar spagettin till fest!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 140 g bacon
  • 1 msk olja eller smör
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 morötter
  • 3 dl tärnad zucchini
  • 2 dl chilisås
  • 400g krossade tomater
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 dl grädde eller matlagningsyoghurt
  • 1 tsk rivet citronskal
  • salt
  • svartpeppar eller rosépeppar

Gör så här:

Skala och finhacka löken och vitlök. Skala och tärna morötter och zucchini.

Skär eller klipp bacon i bitar. Stek det i stekgryta eller panna så det är lite knaprigt. Lyft ut det och ställ åt sidan.

Fräs lök och grönsaker i samma panna som baconet någa minuter tills löken är mjuk.

Tillsätt chilisås och krossad tomat och paprikapulver. Låt koka samman cirka 10 minuter.

Under tiden finriver du väl tvättat citronskal och blandar det med grädde eller yoghurt.

Blanda nu ner bacon i såsen (spara någon matsked och toppa såsen med det vid serveringen) och låt den koka samman ytterligare några minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Vid serveringen ringlar du citrongrädden eller yoghurten över såsen och toppar med lite bacon.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

lasagne.nu

Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

efterratter.se


Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

Snabbare väg till fullkomlig bakglädje finns knappast. Scones är verkligen en vinnare i köket! Vi bjuder på tre rykande färska recept att variera de klassiska sconesen med. Redaktionens absoluta favorit är sconesen med äpple och kanel - de klarade sig knappt förbi fotograferingen... Fast våra grova scones på rågsikt och frön är en stadig vardagshjälte som kanske är allra godast tillsammans med lite honung och smör.

Är du glutenintolerant eller vill prova att baka med skrädmjöl vill vi slå ett slag för glutenfria scones. Vi bakar dem på havre och gör dem saftiga med finrivna morötter.
Mycket bakglädje önskar redaktionen!

 scones.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...