Pasta puttanesca

En italiensk klassiker som smakar fantastiskt - i all enkelhet. Sältan från oliver, kapris och sardeller gifter sig gärna med tomaternas sötma.

Du behöver

Receptet är för 3-4 personer.

  • 250 g spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 500 g krossade tomater av god kvalitet
  • 5-6 st sardeller
  • 1 dl kalamataoliver
  • 2 msk kapris, non pareilles
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 krm svartpeppar
  • ev chiliflakes eller hackad färsk, röd chili efter smak
  • 1 dl riven parmesan
  • ev 1/2 dl hackad persilja

Gör så här:

 Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Kärna ur och grovhacka oliverna. Finhacka sardellerna. Fräs vitlöken mjuk i oljan tills den börjar ta färg. Tillsätt tomaterna, oliver, sardeller, kapris, basilika och svartpeppar. Smaksätt eventuellt med chili. Låt koka upp och låt sedan koka på svag värme cirka 10-15 minuter. Smaka av och servera med nykokt pasta, riven parmesan och hackad persilja.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

pajrecept.se

Frukostbullar

Mjuka gifflar

Nybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje!

frukostbullar.se


Lakritskaka

Svart som lakrits

En kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka!

Det är alltid läge för en kladdkaka! Kanske för att det finns en kladdkaka för alla tillfällen och för alla smaker. När du provat klassiska kladdkakor och lyxiga varianter är det dags att förnya. Skaffa en burk lakritspulver och laga lakritskladdkaka. Antingen med lakrits och chokladsmak eller enbart med lakrits. Servera med vaniljglass eller grädde och du har en garanterad favoritkaka för lakritsälskaren.

 kladdkakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...