Pasta puttanesca

En italiensk klassiker som smakar fantastiskt - i all enkelhet. Sältan från oliver, kapris och sardeller gifter sig gärna med tomaternas sötma.

Du behöver

Receptet är för 3-4 personer.

  • 250 g spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 500 g krossade tomater av god kvalitet
  • 5-6 st sardeller
  • 1 dl kalamataoliver
  • 2 msk kapris, non pareilles
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 krm svartpeppar
  • ev chiliflakes eller hackad färsk, röd chili efter smak
  • 1 dl riven parmesan
  • ev 1/2 dl hackad persilja

Gör så här:

 Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Kärna ur och grovhacka oliverna. Finhacka sardellerna. Fräs vitlöken mjuk i oljan tills den börjar ta färg. Tillsätt tomaterna, oliver, sardeller, kapris, basilika och svartpeppar. Smaksätt eventuellt med chili. Låt koka upp och låt sedan koka på svag värme cirka 10-15 minuter. Smaka av och servera med nykokt pasta, riven parmesan och hackad persilja.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Frukostbullar

Andra bullar

Grovt är gott! Med lättbakade små yoghurtbröd får du en bra start på dagen.

frukostbullar.se

Kakor

Äppelfest!

Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka.

bakakaka.se


Grön buffé

Grön buffé till Kristi himmelfärdsdag

Långhelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål!

Späd grönska smakar fantastiskt även om det är ogräs vi skördar. Nässelblad blir till en fantastisk nässelsoppa som gärna serveras med ägghalvor. Färskost är enkelt att göra och kan smaksättas med någon sprittande färsk, vild ört som ramslöken med dess milda vitlökssmak. Enklaste sparrisen kokas lätt och lindas om med parmaskinka. Se, där har vi en buffé!

 pajrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Cannelloni

Färsk pasta, fylld med gräddig lax och ost! En gjuten helgrätt som passar hela veckan…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...