Pasta- och kikärtssallad

Snabb pastasallad som fungerar lika bra till enkel lunchmat som till grillfesten. Spar tid med konserverade kikärtor eller koka själv från grunden.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 6 dl okokt pasta
  • 4 dl finskuren isbergssallad eller annan grön sallad
  • 350-400g kokta kikärtor (konserverade går bra)
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krdm salt
  • 1/2 krdm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk rödvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 2 msk rapsolja

Gör så här:

Koka pastan i rikligt med vatten tills den är mjuk men har kvar lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och spola pastan med kallt vatten.

Blanda vinäger, olja och kryddor med pastan. Pressa ner vitlöken och blanda väl.

Blanda ner kikärtorna i pastan.

Skala och finhacka rödlöken och blanda ner den.

Avsluta med att försiktigt röra samman salladen och pastablandningen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

lasagne.nu

Julbröd

Hembakat bröd till jul

Det är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar.

hembakatbrod.se


Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

Fettisdagen är den traditionella dagen att njuta sin semla. Och även om det idag är få som håller på den katolska fastan och laddar med fastlagsbröd så är semmeldagen någonting värt att fira. Vi älskar semlor! Hembakat är godast och en klassisk semla känns helt rätt! Är ni många till fikat är semmelkransen ett gott tips. Kanske väljer du hetvägg? En god tradition, helt klart!

 semlor.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...