Pasta med krämig grönkål

Grönkål och pasta passar perfekt ihop. Toppat med hasselnötter och parmesan är det snabblagad vardagslyx.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 portioner pasta, gärna penne
  • 500 g färsk grönkål eller 250 g fryst, tinad och urkramad
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • ca 1/2 tsk salt
  • en knivsudd malen muskot
  • 1/2 krm malen nejlika
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här:

Ta bort de grova stjälkarna på grönkålen. Skölj, ansa och repa av bladen. Lägg dem i en kastrull med kokande vatten och koka cirka 5 minuter eller tills de slaknat, men fortfarande har stuns. Ta upp och låt svalna. Krama ur vattnet och krama samman till en stor boll som sedan hackas.

Börja koka pastan.

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en panna och fräs lök och vitlök i cirka 3 minuter. Lägg i grönkålen och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt crème fraiche, mjölk och kryddor och låt koka samman i några minuter. Smaka av med salt och nejlika.

Hacka hasselnötterna grovt. Det är också gott att rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter först. Servera pastan med grönkål, överströdd med parmesan och hasselnötter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

buffemat.se

Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

smakakor.se


Mjölkfritt

Smakfullt mjölkfritt

Huvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt!

Självklart ska du inte avstå från godsaker för att du inte tål mjölk. Det är lätt att baka mjölkfria scones eller varför inte en klassisk kladdkaka? Bjud gästerna på krämig potatisgratäng eller frossa i kokosvåfflor. Smaklig mjölkfri måltid!

 mjölkfriarecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...