Pasta med krämig grönkål

Grönkål och pasta passar perfekt ihop. Toppat med hasselnötter och parmesan är det snabblagad vardagslyx.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 portioner pasta, gärna penne
  • 500 g färsk grönkål eller 250 g fryst, tinad och urkramad
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • ca 1/2 tsk salt
  • en knivsudd malen muskot
  • 1/2 krm malen nejlika
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här:

Ta bort de grova stjälkarna på grönkålen. Skölj, ansa och repa av bladen. Lägg dem i en kastrull med kokande vatten och koka cirka 5 minuter eller tills de slaknat, men fortfarande har stuns. Ta upp och låt svalna. Krama ur vattnet och krama samman till en stor boll som sedan hackas.

Börja koka pastan.

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en panna och fräs lök och vitlök i cirka 3 minuter. Lägg i grönkålen och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt crème fraiche, mjölk och kryddor och låt koka samman i några minuter. Smaka av med salt och nejlika.

Hacka hasselnötterna grovt. Det är också gott att rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter först. Servera pastan med grönkål, överströdd med parmesan och hasselnötter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Salladstider

Lätt start på året

Efter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad!

salladsrecept.se

Bakakaka

Mera muffins!

Muffins är mums! Baka ett nytt recept på blåbärsmuffins med graham.

bakakaka.se


Bakabullar

Andra bullar

Vem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar!

Kall mjölk och varma kanelbullar... Eller kanske ett helt fat nybakade vaniljbullar till kaffet?

Vi älskar dessa mjuka, söta vetebullar och alla har sin favoritsort. Från de populäraste kanelbullarna till de spännande chokladbullarna.

Att baka sina egna bullar är lätt och roligt och du får garanterat nybakat till fikat. Här hittar du recept, tips och inspiration som får dig att lyckas med bullbaket!

 bakabullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...