Pasta med krämig grönkål

Grönkål och pasta passar perfekt ihop. Toppat med hasselnötter och parmesan är det snabblagad vardagslyx.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 portioner pasta, gärna penne
  • 500 g färsk grönkål eller 250 g fryst, tinad och urkramad
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • ca 1/2 tsk salt
  • en knivsudd malen muskot
  • 1/2 krm malen nejlika
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här:

Ta bort de grova stjälkarna på grönkålen. Skölj, ansa och repa av bladen. Lägg dem i en kastrull med kokande vatten och koka cirka 5 minuter eller tills de slaknat, men fortfarande har stuns. Ta upp och låt svalna. Krama ur vattnet och krama samman till en stor boll som sedan hackas.

Börja koka pastan.

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en panna och fräs lök och vitlök i cirka 3 minuter. Lägg i grönkålen och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt crème fraiche, mjölk och kryddor och låt koka samman i några minuter. Smaka av med salt och nejlika.

Hacka hasselnötterna grovt. Det är också gott att rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter först. Servera pastan med grönkål, överströdd med parmesan och hasselnötter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Scones

Pizzascones

Sugen på hemlagad pizza?

Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka.

scones.se

Glass

Mera glass!

Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt!

glassrecept.nu


Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

Fikatrender kommer och går. Och visst är det roligt att prova något nytt till kaffet. Men sen finns kakorna som alltid kommer tillbaka. Klassiska sockerkakor med olika smaksättning är svårslagna som fikabröd. Lättbakade, billiga, snabba, hållbara och fantastiskt goda!
Vi tipsar om några klassiska favoriter som alltid passar: Chokladsockerkaka, citronsockerkaka, kardemummakaka eller en god tigerkaka. Alla funkar lika bra till finfika som på barnkalas.
Och så ska man såklart inte förakta en enkel sockerkaka. Nybakad och fortfarande ljummen står den sig lätt genom alla trender!

 sockerkakor.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...