Pasta med krämig grönkål

Grönkål och pasta passar perfekt ihop. Toppat med hasselnötter och parmesan är det snabblagad vardagslyx.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 portioner pasta, gärna penne
  • 500 g färsk grönkål eller 250 g fryst, tinad och urkramad
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • ca 1/2 tsk salt
  • en knivsudd malen muskot
  • 1/2 krm malen nejlika
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här:

Ta bort de grova stjälkarna på grönkålen. Skölj, ansa och repa av bladen. Lägg dem i en kastrull med kokande vatten och koka cirka 5 minuter eller tills de slaknat, men fortfarande har stuns. Ta upp och låt svalna. Krama ur vattnet och krama samman till en stor boll som sedan hackas.

Börja koka pastan.

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en panna och fräs lök och vitlök i cirka 3 minuter. Lägg i grönkålen och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt crème fraiche, mjölk och kryddor och låt koka samman i några minuter. Smaka av med salt och nejlika.

Hacka hasselnötterna grovt. Det är också gott att rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter först. Servera pastan med grönkål, överströdd med parmesan och hasselnötter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Godis till påsk

Påskgodis för små och stora

Snyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj!

påskgodisrecept.se

Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

vegetariskarecept.se


Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

Mycket finns att vinna på att ta till vara så mycket av råvarorna som möjligt. Både för plånboken och miljön. Men också för att det finns så mycket god mat du lättast gör på rester! Lagar du en riktigt god helstekt kyckling till helgen och serverar den med gräddsås och rotfrukter har du en fantastisk söndagsmiddag. Prova vårt nya recept med härlig fyllning av champinjoner, krutonger och vin som får både smaklökar och ögat att jubla… Det som blir över använder du till nya, goda rätter dagen därpå. En god kycklinggryta är snabbmat med mycket smak. Till en paj, sallad eller pasta är kall kyckling utmärkt. Och vill du ta tillvara hela kycklingen provar du att koka fond på resterna och göra en mustig kycklingsoppa med potatis och rotfrukter. Så mycket gott av ut av bara en rätt! Ett gott tips: Välj kravmärkt kyckling så gör du bra för djur, miljö och smaken!

 kycklingrecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...