Pasta med krämig grönkål

Grönkål och pasta passar perfekt ihop. Toppat med hasselnötter och parmesan är det snabblagad vardagslyx.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 portioner pasta, gärna penne
  • 500 g färsk grönkål eller 250 g fryst, tinad och urkramad
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • ca 1/2 tsk salt
  • en knivsudd malen muskot
  • 1/2 krm malen nejlika
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här:

Ta bort de grova stjälkarna på grönkålen. Skölj, ansa och repa av bladen. Lägg dem i en kastrull med kokande vatten och koka cirka 5 minuter eller tills de slaknat, men fortfarande har stuns. Ta upp och låt svalna. Krama ur vattnet och krama samman till en stor boll som sedan hackas.

Börja koka pastan.

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en panna och fräs lök och vitlök i cirka 3 minuter. Lägg i grönkålen och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt crème fraiche, mjölk och kryddor och låt koka samman i några minuter. Smaka av med salt och nejlika.

Hacka hasselnötterna grovt. Det är också gott att rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter först. Servera pastan med grönkål, överströdd med parmesan och hasselnötter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Gratängrecept

Goda gratänger värmer

Mat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många!

gratäng.se

Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

veganrecept.se


Bärlyx!

Smak av sommar

Bär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon.

Kanske har du frysen full av trädgårdens och skogens skörd? Annars hittar du bären i frysdisken året om.

Ta mellanmålet till nya höjder med en härlig hallonsmoothie, eller koka kräm på dina egna favoritbär!

Köpevarianten kan aldrig mäta sig med din egen nyponsoppa en kylig morgon...

 bärrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...