Pasta carbonara med skinka

Enkel och snabb variant av pasta carbonara. Går bra att göra med vanlig smörgåsskinka och lagrad hårdost om det kniper!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g spagetti
  • 150 g rökt skinka
  • 1 dl grädde
  • (1 klyfta vitlök)
  • 3 ägg
  • 2 dl riven lagrad ost (cheddar, präst)
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 15 färska basilikablad

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den ha lite tuggmotsånd kvar.

Under tiden: Skär eller klipp skinkan i små tärningar eller strimlor.

Vispa samman grädde, ägg och riven ost.

Blanda den nykokta pastan med olivoljan och blanda ner skinkan. Rör hastigt ner gräddblandningen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Dekorera med färsk basilika och servera genast.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se

Pajrecept

Lättlagad fest!

Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner!

pajrecept.se


Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen.
Baka klassiska fullkornsbröd med surdeg och massor av hela korn – perfekt till ost, kallskuret och till inlagd sill. Gör gott och enkelt rågbröd till frukostmackorna eller gör ett surdegsbröd med mycket råg, russin och pumpafrön. Eller till brytbrödet på morgonen.
Men inte bara grova bröd mår bra av stöd. Även ljusa och luftiga brödtyper blir bättre i for-men. En focaccia görs av en vek deg som jäser fina luftbubblor i en långpanna, prova en variant med ost eller med oliver! Och till det godaste rostbrödet krävs också en form – hembakat toastbröd är en oslagbar frukost. Håll formen helt enkelt, eller snarare – låt formen hålla din deg!

 hembakatbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...