Pasta carbonara med färskost

En smakfull carbonara för den som vill njuta massor av ost i pastan! Perfekt en helgkväll med en god sallad, nybakat bröd och ett glas rött.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g spagetti eller tagliatelle
  • 4 schalottenlökar
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färskost, typ philadelphiaost
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl riven lagrad cheddar eller prästost
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1/2 tsk tryffelolja
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen, den ska ha kvar lite av tuggmotståndet.

Under tiden: Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Mjukfräs löken i olivolja i en panna.

Riv osten och blanda samman färskost, grädde, ost och ägg i en skål.

Klipp eller grovhacka basilikan. Spara några hela blad till garneringen.

Rör hastigt ner grädd- ost och äggblandningen i pastan. Blanda ner den skurna basilikan och löken. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Dekorera med hela blad och servera pastan genast, gärna med en grönsallad, tomater och vinegrette.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Chokladkakor

Rött i chokladen

En riktigt god chokladkaka kan rädda en dålig dag. Kanske en mörk, rödvinsdoftande variant?

bakakaka.se

Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

helgmenyn.se


Morotskaka

Lätt och god

Lättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier.

Morötter är naturligt söta i smaken och passar fint i kakor - inte konstigt att morotskaka har blivit en klassiker som älskas av många.

Kakorna blir saftiga och smakrika. Oftast smakar de ännu bättre om de får vila någon dag innan de äts. En god variant av morotskaka kan också vara mager - prova och upptäck en ny, saftig kaka som passar bra vardag som fest!

 morotskaka.com


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...