Pasta carbonara med färskost

En smakfull carbonara för den som vill njuta massor av ost i pastan! Perfekt en helgkväll med en god sallad, nybakat bröd och ett glas rött.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g spagetti eller tagliatelle
  • 4 schalottenlökar
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färskost, typ philadelphiaost
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl riven lagrad cheddar eller prästost
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1/2 tsk tryffelolja
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen, den ska ha kvar lite av tuggmotståndet.

Under tiden: Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Mjukfräs löken i olivolja i en panna.

Riv osten och blanda samman färskost, grädde, ost och ägg i en skål.

Klipp eller grovhacka basilikan. Spara några hela blad till garneringen.

Rör hastigt ner grädd- ost och äggblandningen i pastan. Blanda ner den skurna basilikan och löken. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Dekorera med hela blad och servera pastan genast, gärna med en grönsallad, tomater och vinegrette.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Kyckling

Citrongrillad

Citron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak.

kycklingrecept.nu

Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

smakakor.se


Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl.
Själva väljer vi ett nytt recept på glutenfria kokakakor. Knäckiga och knapriga! Och lätta att lyckas med. Vill du har ett stort fikabord finns förstås både glutenfri kladdkaka, scones och äppelpaj… Men ibland är det enkla det allra godaste. I alla fall när det gäller småkakor.
 

 glutenfriarecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...