Pasta carbonara med chorizo

Vild variant av den populära pasta carbonaran. Här med kryddig korv och ruccola!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g spagetti eller tagliatelle
  • 200 g chorizo
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 äggula
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 dl lagrad ost, riven
  • 1 tsk paprikapulver
  • 8 coctailtomater
  • 40-50 g ruccolasallad (3-4 dl)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen, den ska ha kvar lite av tuggmotståndet.

Under tiden: Finhacka löken och skär chorizon i små tärningar. Mjukfräs löken i olivolja i en panna, tillsätt chorizon och låt den ta lite färg.

Vispa samman grädde, äggula och ost i en skål.

Skölj ruccolan och tomaterna. Skär tomaterna i fyra delar.

Just innan serveringen blandas pastan med korv och lök. Rör hastigt ner grädd- ost och äggulerblandningen. Smaka av med salt och svartpeppar. Avsluta med att försiktigt blanda ner salladen. Toppa med tomaterna och servera genast!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Söndagsstek

Egen rostbiff

Skippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med.

helgmenyn.se

Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

viltskav.se


Glass

Mera glass!

Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt!

Peppar&Salt älskar glass. Kanske är du sugen på en klassisk jordgubbsglass? Eller blir havtornssorbet din nya favorit? Att göra egen glass är lätt och roligt! Ringla över en krämig kolasås på kondenserad mjölk och njut. Det är lätt att älska glass!

 glassrecept.nu


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...