Pasta carbonara med chorizo

Vild variant av den populära pasta carbonaran. Här med kryddig korv och ruccola!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g spagetti eller tagliatelle
  • 200 g chorizo
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 äggula
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 dl lagrad ost, riven
  • 1 tsk paprikapulver
  • 8 coctailtomater
  • 40-50 g ruccolasallad (3-4 dl)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen, den ska ha kvar lite av tuggmotståndet.

Under tiden: Finhacka löken och skär chorizon i små tärningar. Mjukfräs löken i olivolja i en panna, tillsätt chorizon och låt den ta lite färg.

Vispa samman grädde, äggula och ost i en skål.

Skölj ruccolan och tomaterna. Skär tomaterna i fyra delar.

Just innan serveringen blandas pastan med korv och lök. Rör hastigt ner grädd- ost och äggulerblandningen. Smaka av med salt och svartpeppar. Avsluta med att försiktigt blanda ner salladen. Toppa med tomaterna och servera genast!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Pasta

Pasta allt-i-ett för trötta gourmeter!

Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat!

Pasta räddar vardagen i många kök. Snabbt, mättande, lättvarierat och mättande. Och allra bäst blir allt-i-ett rätterna med bara en gryta på bordet. Varianterna där varm pasta smaksätts med grönt, kött, fisk eller svamp är oändliga. Och ofta är det enkla det som blir allra godast. Variera pasta carbonaran och gör carbonara med chorizo eller färskost. Laga krämig pasta med grönkål, parmesan och hasselnötter. Eller gör pasta puttanesca med sardeller.
Eller så smaksätter du med rökt lax och gör pasta med champinjoner och rökt lax och bönor. En rätt som är snabb nog en vardagskväll men god nog för fredagsmys eller lördagsmiddag. Något grönt, lite bröd och du har kvällen räddad.

 pastarecept.se

Lasagne

Ädelost

Kombinera grovt med grönt och gör en god fullkornslasagne!

lasagne.nu

Helgmenyn

Moussaka till helgen

En ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra!

helgmenyn.se


Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

Lägg kött, kyckling eller grönsaker i en smakrik marinad och grillningen tar fart! Oavsett om du väljer att marinera över natten eller pensla på vid eller efter grillningen är det lätt att smaksätta grillat. Lagom till värmen tipsar vi om några lätta marinader: Limesmak till kycklingen, tomat och soja till fläskkött och en god vitlöksblandning till grönsakerna. Fläskfilén trivs i vinmarinad och till lammet kryddar vi klassiskt med rosmarin och vitök. Den som vill ha lite omväxling gör en marinad på cider och penslar kycklingen först när den är färdiggrillad. Lätt som sagt, och riktigt gott i värmen!

 helgmenyn.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...