Pasta carbonara

En härligt krämig carbonara av klassiskt snitt! Väldigt lättlagat och väldigt gott...

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g spagetti eller tagliatelle
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 140 g bacon
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 dl riven parmesanost eller annan lagrad hårdost
  • salt
  • svartpeppar
  • Färsk persilja eller basilika

Gör så här:

Koka upp pastavatten med salt och koka pastan enligt anvisningar på paketet, men så den har lite tuggmotstånd kvar. Häll av kokvattnet.

Under tiden: Finhacka lök och vitlök. Skär bacon i små tärningar. Mjukfräs lök och bacon i en panna i olivolja.

Vispa samman ägg, grädde och ost i en skål. (Inte luftigt, utan bara till en jämn blandning.)

Precis innan serveringen blandas bacon och lök ner i pastan. Sedan rörs äggblandningen hastigt ner i pastan. Smaka av med salt och nyriven svartpeppar. Grovt klippt persilja eller färska basilikablad strös över pastan vid serveringen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av ME
6 januari 2020

Du kan med fördel ha i en ½-1 dl chardonnay om du nu ska hoppa så långt som att börja ha i grädde i rätten.

Kommentar av Trestjärnig Snytbagge
18 oktober 2013

Jag testade den här varianten av spaghetti carbonara och den är godare än den lite mer basala varianten i vår kokbok. Skillnaden är att den här lyxigare varianten innehåller grädde, lök och vitlök, och det tillför verkligen något.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Snabbakat

Långpannan

Bara det enkla är gott nog! Baka rutor i långpannan och njut i all enkelhet!

kladdkakor.se

Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

kycklingrecept.nu


Midsommar

Matjessill i ny kostym!

Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!

Färskpotatis, späda salladsblad, gräslök, gräddfil… också matjessill. Ofta serverar vi sillen kryddad som den är men på några minuter kan du lätt variera smakerna på midsommarbordet. Blanda en god citronmatjessill som passar bra till potatisen. Gör enkel och klassisk matjeröra att servera på hårt bröd. Eller krydda snabbt med vitlök och chilisås… Bottna serveringsfatet med salladsblad, kall, skuren potatis och toppa med sillen. Eller gör en ljummen potatissallad med bacon och tomat – mättande som passar både midsommar och brunch dagen efter! Trevlig midsommar önskar pepparochsalt.se!

 sillrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...