Pasta carbonara

En härligt krämig carbonara av klassiskt snitt! Väldigt lättlagat och väldigt gott...

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g spagetti eller tagliatelle
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 140 g bacon
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 dl riven parmesanost eller annan lagrad hårdost
  • salt
  • svartpeppar
  • Färsk persilja eller basilika

Gör så här:

Koka upp pastavatten med salt och koka pastan enligt anvisningar på paketet, men så den har lite tuggmotstånd kvar. Häll av kokvattnet.

Under tiden: Finhacka lök och vitlök. Skär bacon i små tärningar. Mjukfräs lök och bacon i en panna i olivolja.

Vispa samman ägg, grädde och ost i en skål. (Inte luftigt, utan bara till en jämn blandning.)

Precis innan serveringen blandas bacon och lök ner i pastan. Sedan rörs äggblandningen hastigt ner i pastan. Smaka av med salt och nyriven svartpeppar. Grovt klippt persilja eller färska basilikablad strös över pastan vid serveringen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Trestjärnig Snytbagge
18 oktober 2013

Jag testade den här varianten av spaghetti carbonara och den är godare än den lite mer basala varianten i vår kokbok. Skillnaden är att den här lyxigare varianten innehåller grädde, lök och vitlök, och det tillför verkligen något.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Honung

Honung sätter smak

Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!

frukostbullar.se

Kryddig paj

Kryddstarka pajer

Spiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst!

pajrecept.se


Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

Vackert röda lingon tittar fram lite här och var och passar med sin syrliga smak både till matlagning och som ett uppfriskande tillskott i bakningen. Variera husmansrätten köttbullar med lingonsylt och laga köttbullarna på viltfärs, för att uppleva lingonens förmåga att ta fram den vilda smaken, precis som till vildsvinsskav. Till efterrätt passar en lingondessert med kanel- och kardemummagrädde - kryddor som är smakkompisar till lingon. För all del, lingonpaj passar fint det också, välj själv!

 bärrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...