Ost- och skinksås

Klassiskt, enkelt och gott! Kombinationen av rökt skinka och ost passar utmärkt till pasta.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 liten gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g smör eller rapsolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 250 g rökt skinka eller kassler
  • 80 g (2 1/2 dl) riven ost, gärna lagrad
  • 1 krdm salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Skala och hacka löken riktigt fint.

Smält smöret och mjukfräs löken på låg värme, pressa ner vitlöken och låt den fräsa med på slutet.

Rör ner mjölet i smöret och låt det sugas upp av fettet.

Vispa ner mjölken lite i taget och låt såsen puttra tills den tjocknat och låt den sedan puttra på svag värme.

Skär skinkan i små tärningar. Riv osten fint.

Rör ner den rivna osten i såsen och rör tills den smält. Rör ner den tärnade skinkan och låt såsen puttra tills skinkan är helt varm.

Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med nykokt pasta, grönsallad och gärna lite parmesanost.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Lotta H
15 juli 2013

Mums!

Kommentar av den som älskar mat och bröd
8 augusti 2012

WOOOW denna sajt är så himla bra, jag skulle göra surdegsbröd och så hittade jag ett recept och brödet blev jättegott sen skulle kag göra ost och skinksås och hittade ett recept som var så himla gott jag ger denna sajt 10 av 10 poäng.

Redaktionens kommentar
Vi bockar och bugar!
Svar av Richard. H
6 maj 2013

Kan bara hålla med!!!


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

veganrecept.se

Bagels

Fyllda bagels

Den som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest.

bagelsrecept.se


Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

Jag är knappast ensam om att älska choklad, av alla slag. Få smaker går att använda till så mycket gott. Från en enkel chokladmuffins eller en god kladdkaka till riktigt stora smakupplevelser.

Och finns det egentligen någon efterrätt som står sig lika väl som en riktigt god chokladkaka? Tveksamt, tycker jag...

Prova ett nytt recept på en riktigt läcker chokladkaka, full med smak och fylld med härlig chokladtryffel! Detta är en av mina absoluta favoriter till efterrätt just nu. Prova så förstår ni varför!

Chokladfyllda hälsningar från pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...