Kryddig pastasallad med korv

En härligt kryddstark sallad som passar både kall och ljummen. Perfekt som buffésallad eller tillsammans med grönsaker och bröd till en enkel middag.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 6 dl okokt pasta
  • 200-250 g kryddstark korv, gärna chorizo
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krdm paprikapulver
  • 2 msk soltorkade tomater i strimlor
  • 10 cocktailtomater
  • (1 dl riven parmesanost)
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk basilika

Gör så här:

Koka pastan i riktigt med saltat vatten. Avbryt medan pastan ännu har tuggmotstånd kvar och spola den i kallt vatten. Låt rinna av väl.

Skär korven i tunna skivor och stek den en kort stund i het stekpanna så den får lite färg.

Skölj och skär svampen i fjärdedelar. Stek till så den får lite färg, lyft sedan ur pannan.

Blanda olja, tomatpuré, paprikapulver och soltorkade tomater med pastan. Pressa vitlöken och blanda ner. Skär tomaterna i halvor.

Blanda samman pasta, svamp, korv eventuellt parmesanost och tomater. Smaka av med salt och peppar. Hacka färsk basilika och blanda försiktigt ner i salladen. Dekorera med basilikakvistar och servera kall eller ljummen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lussekatter

Lussekatter och andra saffransbröd

Saftiga lussekatter till Lucia vill väl alla ha? Svaret är att baka lussekatter med kesella, säger vissa...

julkakor.se

Salladstider

Lätt start på året

Efter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad!

salladsrecept.se


Squashrecept

Squash i överflöd

När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?

Squash är en bra råvara som lätt tar till sig andra smaker och passar i många rätter. Dill och squash är gott ihop, till exempel i pastasås. Fylld och gratinerad med quornfärs mättar squashen många. Mild squashsoppa blir gott till förrätt och kompletteras med squashpudding till efterrätt. Överflöd är ett välsmakande problem!

 vegetariskarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...