Kryddig pastasallad med korv

En härligt kryddstark sallad som passar både kall och ljummen. Perfekt som buffésallad eller tillsammans med grönsaker och bröd till en enkel middag.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 6 dl okokt pasta
  • 200-250 g kryddstark korv, gärna chorizo
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krdm paprikapulver
  • 2 msk soltorkade tomater i strimlor
  • 10 cocktailtomater
  • (1 dl riven parmesanost)
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk basilika

Gör så här:

Koka pastan i riktigt med saltat vatten. Avbryt medan pastan ännu har tuggmotstånd kvar och spola den i kallt vatten. Låt rinna av väl.

Skär korven i tunna skivor och stek den en kort stund i het stekpanna så den får lite färg.

Skölj och skär svampen i fjärdedelar. Stek till så den får lite färg, lyft sedan ur pannan.

Blanda olja, tomatpuré, paprikapulver och soltorkade tomater med pastan. Pressa vitlöken och blanda ner. Skär tomaterna i halvor.

Blanda samman pasta, svamp, korv eventuellt parmesanost och tomater. Smaka av med salt och peppar. Hacka färsk basilika och blanda försiktigt ner i salladen. Dekorera med basilikakvistar och servera kall eller ljummen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Baka luftigt!

Frasigt nybakat bröd

Surdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd.

hembakatbrod.se

Risotto

Snabbt med stil!

En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil!

risotto.nu


Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

Du måste inte använda vanligt mjöl för att lyckas med bakningen. Med kokosmjöl och mandelmjöl blir pajdegen både spröd och full av smak. Baka en glutenfri björnbärspaj med citronrasp i fyllningen och du kommer att märka hur kokos– och mandeltonerna i degen lyfter fyllningen! Eller baka glutenfri hallonpaj med vanilj och mandelmassa, perfekt efterrätt eller lyxfika till helgen.
Gillar du mandel är en glutenfri smulpaj med äpple ett bra tips. Sen finns förstås chokladkaka av det riktigt maffiga slaget – med massor av mörk choklad. Eller kanske en klassisk kladdkaka? Fast glutenfri då…
 

 glutenfriarecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...