Kryddig pastasallad med korv

En härligt kryddstark sallad som passar både kall och ljummen. Perfekt som buffésallad eller tillsammans med grönsaker och bröd till en enkel middag.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 6 dl okokt pasta
  • 200-250 g kryddstark korv, gärna chorizo
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krdm paprikapulver
  • 2 msk soltorkade tomater i strimlor
  • 10 cocktailtomater
  • (1 dl riven parmesanost)
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk basilika

Gör så här:

Koka pastan i riktigt med saltat vatten. Avbryt medan pastan ännu har tuggmotstånd kvar och spola den i kallt vatten. Låt rinna av väl.

Skär korven i tunna skivor och stek den en kort stund i het stekpanna så den får lite färg.

Skölj och skär svampen i fjärdedelar. Stek till så den får lite färg, lyft sedan ur pannan.

Blanda olja, tomatpuré, paprikapulver och soltorkade tomater med pastan. Pressa vitlöken och blanda ner. Skär tomaterna i halvor.

Blanda samman pasta, svamp, korv eventuellt parmesanost och tomater. Smaka av med salt och peppar. Hacka färsk basilika och blanda försiktigt ner i salladen. Dekorera med basilikakvistar och servera kall eller ljummen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Bagels

Annorlunda fikabröd

Bagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels!

bagelsrecept.se

Kryddig paj

Kryddstarka pajer

Spiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst!

pajrecept.se


Lussekatter

Lussekatter och andra saffransbröd

Saftiga lussekatter till Lucia vill väl alla ha? Svaret är att baka lussekatter med kesella, säger vissa...

Vare sig man bakar vanliga lussekatter med enbart smör eller varianten med kesella gäller det att knåda degen och låta dem jäsa ordentligt för ett bra resultat. Att variera genom att baka i olika former är roligt - det finns massor av idéer att hämta från gamla förebilder: kusar, prästens hår och solvagnar är bara några. Tänk bara på att lägga ungefär jämnstora bullar på samma plåt, så de blir färdiga samtidigt!
Saffran är en fantastisk smaksättare värd sin vikt i guld. En riktigt rejäl butterkaka med saffran, fylld med glöggkokta russin och torkade aprikoser blir maffig fika till julbordet eller kaffebrickan vid Luciafirandet!

 julkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...