Kryddig pastasallad med korv

En härligt kryddstark sallad som passar både kall och ljummen. Perfekt som buffésallad eller tillsammans med grönsaker och bröd till en enkel middag.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 6 dl okokt pasta
  • 200-250 g kryddstark korv, gärna chorizo
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krdm paprikapulver
  • 2 msk soltorkade tomater i strimlor
  • 10 cocktailtomater
  • (1 dl riven parmesanost)
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk basilika

Gör så här:

Koka pastan i riktigt med saltat vatten. Avbryt medan pastan ännu har tuggmotstånd kvar och spola den i kallt vatten. Låt rinna av väl.

Skär korven i tunna skivor och stek den en kort stund i het stekpanna så den får lite färg.

Skölj och skär svampen i fjärdedelar. Stek till så den får lite färg, lyft sedan ur pannan.

Blanda olja, tomatpuré, paprikapulver och soltorkade tomater med pastan. Pressa vitlöken och blanda ner. Skär tomaterna i halvor.

Blanda samman pasta, svamp, korv eventuellt parmesanost och tomater. Smaka av med salt och peppar. Hacka färsk basilika och blanda försiktigt ner i salladen. Dekorera med basilikakvistar och servera kall eller ljummen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Frukostbullar

Mjuka gifflar

Nybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje!

frukostbullar.se

Julgodis

Hemgjort julgodis

Bästa julgodiset är hemgjort, snyggt som gåbortspresent eller på ett överdådigt gottebord till jul. Och enkelt att göra - som nougatgodis med hasselnötter!

julgodisrecept.se


Vetebullar

Äppelbullar

Nybakat till helgen? Få bullar slår mjuka äppelbullar med kardemumma!

Mjukt vetebröd, smörig fyllning och en mild smak av kanel eller vanilj – det är svårt att motstå nybakade bullar. Prova att fylla vetebrödet med äpple nästa gång och du har en smak som riktigt gifter sig med de andra.
I äppelbullar med russin utgår du från hela äpplen och gör ett gott äppelhack som du fyller snäckorna med. Vill du hellre baka på äppelmos är äppelbullar gjorda som små knyten ett lätt och gott recept. Kanske på sin plats med en varning – de går åt väldigt fort…

 bakabullar.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...