Kantarellpasta med mango

Kantareller är sommarsvampen att älska. Gör en snabb pasta som tar vara på smaken!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • Tagliatelle till 4 personer
  • 150 g kantareller (ca4 dl)
  • 2 msk smör
  • 2 schalottenlökar
  • 1 stor mango
  • 1 tsk honung
  • 2 msk cremè fraiche
  • 1/2 pepparfrukt
  • salt

Gör så här:

Koka pastan i rikligt med salt vatten medan du förbereder resten.

Rensa svampen och dela de större. Finhacka löken. Rensa och strimla pepparfrukten och skär mangon i bitar.

Stek svampen ihop med löken i smör. Låt den ta färg tills den är gyllengul. Tag bor från värmen.

Koka samman mangon med honungen och pepparn tills den mjuknat. Tillsätt cremè fraiche och blanda.

Blanda nu pastan med mangoblandningen och toppa med den frästa svampen. Smaka av med salt och servera varm.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Gerd
18 augusti 2011

Åh, vad gott det låter. Detta måste jag testa!


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se

Första advent

Stillsam adventsfika

Första advent är startskottet för julen! Baka mjuk pepparkaka och lys upp det första julstöket med doften av kardemumma, kanel, nejlika och ingefära...

pepparkaksrecept.se


Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

Detaljerna gör jobbet, som så ofta när det gäller mat. Krutonger, rostade brödtärningar är ett lätt sätt sätta både smak och stil på en enkel måltid. Perfekta till sallader eller soppor! Och goda som tilltugg till ostar och kallskuret på buffén.
Prova krutonger med ost till en krämig svampsoppa, krutonger med örter och citron till krämig kycklingsoppa eller kryddiga krutonger med salami till en matig och rustik sallad med tomater. Krutonger med soltorkade tomater passar perfekt till grönsallad och tillsammans med ostar. Gärna i sällskap med en skål salamichips!

 buffemat.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...