![]() ![]() Hemlagad, färsk pasta![]() Hemgjord pasta är busenkelt, allt som behövs är mjöl och ägg och lite tålamod! Pastamaskin underlättar förstås men med en vanlig kavel kan man komma långt. Du behöver
Gör så här:Forma mjölet till en hög på bakbordet och gör en rejäl grop i mitten. Knäck i äggen och vispa upp dem. Knåda samman mjöl och ägg. Knåda degen omkring 8-10 minuter tills den känns slät och elastisk. Plasta in och låt vila i kylskåp i minst en timme. Ta fram degen och dela den. Kavla den till önskad tjocklek, en bit i taget, med kavel eller pastamaskin. Skär till lasagneplattor, bred eller smal tagliatelle eller spaghetti eller gör till ravioli eller tortellini. Lägg utkavlade, färdiga pastaplattor utbredda på ren, mjölad handduk eller annan yta, aldrig ovanpå varandra. Koka i saltat vatten i cirka 2-4 minuter beroende på pastans tjocklek. ![]() ![]() ![]()
|
|