Fläskfilésås med dragon

En krämig sås på fläskfilé och kryddor smakar fint till färsk pasta. En bekväm fredagsrätt som smakar mer än jobbet!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g fläskfilé
  • 25 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk dragon
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk portvin
  • 1/2 dl riven ost, lagrad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Putsa och skär köttet i centimetertjocka skivor. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna på medelhög värme i smör cirka 3 minuter, vänd och genomstek tills köttet inte är rosa, cirka 2-3 minuter. Tag upp köttet och lägg det på ett fat.

Vispa ner mjölet i pannan. Späd med mjölken och grädden koka ihop. Rör ner dragon, senap, portvin och crème fraiche. Pressa ner vitlöken och blanda ner osten.

Koka upp såsen och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg ner köttet i såsen och varmhåll fram till serveringen.

Serveras gärna tillsammans med tagliatelle, parmesan och grönsallad.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

risotto.nu

Frukostbullar

Nygräddat till frukost

Låt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt.

frukostbullar.se


Kladdkakor

Godaste kakan

En kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan!

Kokos, choklad och muscavadosocker - detta är en riktigt läcker kladdkaka!

Bakas lätt i långpannan och räcker till många. Dessutom blir den bara godare av att vila någon dag innan den äts.

Så fram med förklädet och slå på ugnen - Det är dags att skaffa en ny kladdkaksfavorit!

 kladdkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...