Cannelloni med ostfyllning

För att göra cannelloni krävs lite extra arbete, men resultatet är mödan värt.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Tomatsås

  • 1 pkt krossade tomater, 400 g
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja till stekning
  • 1-2 tsk blandade torkade örter, exempelvis oregano, basilika, rosmarin och timjan
  • salt, svartpeppar

Fyllning

  • 250 g cannelloni (eller motsvarande mängd färska lasagneplattor)
  • 250 g mascarpone
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 15 st soltorkade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1-2 dl riven ost

Gör så här:

Börja med att göra tomatsåsen, som sedan får stå och puttra medan du förbereder de övriga delarna.

Finhacka löken och pressa eller finhacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken på medelvärme under omrörning i några minuter, tillsätt vitlöken mot slutet. Tillsätt tomaterna. Krydda med örterna, smaka av med salt och peppar. Låt puttra på låg värme, gärna länge om du har tid eftersom smakerna utvecklas.

Förkoka cannellonin.

Strimla eller klipp de soltorkade tomaterna fint och blanda med mascarpone, smulad fetaost, crème fraiche och oregano.

Förkoka cannellonin i fyra minuter eller enligt anvisningar på paketet. Koka i riklig mängd vatten med olja för att undvika att de klibbar ihop. Om du använder färska lasagneplattor behöver de inte förkokas. Fyll varje rör med 2-3 små skedar fyllning och lägg dem i ett lager i en form. Täck med tomatsåsen och riven ost. Tillaga i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Servera gärna med sallad.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Pasta

Pasta allt-i-ett för trötta gourmeter!

Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat!

Pasta räddar vardagen i många kök. Snabbt, mättande, lättvarierat och mättande. Och allra bäst blir allt-i-ett rätterna med bara en gryta på bordet. Varianterna där varm pasta smaksätts med grönt, kött, fisk eller svamp är oändliga. Och ofta är det enkla det som blir allra godast. Variera pasta carbonaran och gör carbonara med chorizo eller färskost. Laga krämig pasta med grönkål, parmesan och hasselnötter. Eller gör pasta puttanesca med sardeller.
Eller så smaksätter du med rökt lax och gör pasta med champinjoner och rökt lax och bönor. En rätt som är snabb nog en vardagskväll men god nog för fredagsmys eller lördagsmiddag. Något grönt, lite bröd och du har kvällen räddad.

 pastarecept.se

Kycklingrecept

Grillat är godast!

Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället!

kycklingrecept.nu

Kladdkakor

Krispigt

Varför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar!

kladdkakor.se


Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma.
När du ätit dej mätt på squashsoppa kan du prova att göra en variant med squash och svamp. Att fylla och ugnsbaka squash är en läcker rätt som passar många. Eller använd den istället för aubergin i en klassisk moussaka.
En enkel squashpudding passar både efterrätt eller som lättare kvällsrätt. Servera med frukt och lite vispad grädde!

 efterratter.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...