Cannelloni med ostfyllning

För att göra cannelloni krävs lite extra arbete, men resultatet är mödan värt.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Tomatsås

  • 1 pkt krossade tomater, 400 g
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja till stekning
  • 1-2 tsk blandade torkade örter, exempelvis oregano, basilika, rosmarin och timjan
  • salt, svartpeppar

Fyllning

  • 250 g cannelloni (eller motsvarande mängd färska lasagneplattor)
  • 250 g mascarpone
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 15 st soltorkade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1-2 dl riven ost

Gör så här:

Börja med att göra tomatsåsen, som sedan får stå och puttra medan du förbereder de övriga delarna.

Finhacka löken och pressa eller finhacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken på medelvärme under omrörning i några minuter, tillsätt vitlöken mot slutet. Tillsätt tomaterna. Krydda med örterna, smaka av med salt och peppar. Låt puttra på låg värme, gärna länge om du har tid eftersom smakerna utvecklas.

Förkoka cannellonin.

Strimla eller klipp de soltorkade tomaterna fint och blanda med mascarpone, smulad fetaost, crème fraiche och oregano.

Förkoka cannellonin i fyra minuter eller enligt anvisningar på paketet. Koka i riklig mängd vatten med olja för att undvika att de klibbar ihop. Om du använder färska lasagneplattor behöver de inte förkokas. Fyll varje rör med 2-3 små skedar fyllning och lägg dem i ett lager i en form. Täck med tomatsåsen och riven ost. Tillaga i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Servera gärna med sallad.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Adventsfika

Adventsfika med hembakat

Bjud på klassisk adventsfika till helgen, med mjuka lussebullar och knapriga pepparkakor!

Första adventshelgen är som gjord för fin-fika med vänner eller familj. Ännu har julhetsen inte bitit sig tag och det är för tidigt att börja med det stora julstöket. Istället kan man baka en liten sats bullar eller kakor och njuta av nybakat till glöggen.

Så här inför jul satsar vi på klassiska smaker som vi inte fått på länge: Pepparkakor, lussekatter eller saffranslängd med recept som alltid fungerar. Klassiska pepparkakor eller möra pepparkakor? För den som inte kan bärga sig finns recept för pepparkakshus, kristyr och vita pepparkakor … Men själva passar vi på att adventsfika lite till först!

 julkakor.se

Grilla

Hälsa våren vid grillen

Till Valborg vill vi grilla! Gör en riktigt god potatissallad med bacon som stillar hungern i väntan på den perfekta glöden.

helgmenyn.se

Sockerkakor

Mjuka kakor!

Kakälskare, se hit! www.sockerkakor.se är en sajt med bara mjuka kakor.

sockerkakor.se


Gratängrecept

Goda gratänger värmer

Mat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många!

Att låta middagen sakta koka samman i ugnen medan man själv dukar är en bra början på en god kväll. Bekvämt, tidseffektivt men framförallt gott!
Variera potatisgratängen med en god broccoligratäng och du har ett tillbehör som passar många rätter. Laga gratäng med svamp och paprika – god till fisk och vegetariska ugnsrätter. En gratäng med kyckling och chèvre är mättande och passar som huvudrätt, gärna med kokta grönsaker och en sallad. Eller gör en lyxig potatisgratäng med lax – lättlagat men riktigt gott!

 gratäng.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...