Cannelloni med ostfyllning

För att göra cannelloni krävs lite extra arbete, men resultatet är mödan värt.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Tomatsås

  • 1 pkt krossade tomater, 400 g
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja till stekning
  • 1-2 tsk blandade torkade örter, exempelvis oregano, basilika, rosmarin och timjan
  • salt, svartpeppar

Fyllning

  • 250 g cannelloni (eller motsvarande mängd färska lasagneplattor)
  • 250 g mascarpone
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 15 st soltorkade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1-2 dl riven ost

Gör så här:

Börja med att göra tomatsåsen, som sedan får stå och puttra medan du förbereder de övriga delarna.

Finhacka löken och pressa eller finhacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken på medelvärme under omrörning i några minuter, tillsätt vitlöken mot slutet. Tillsätt tomaterna. Krydda med örterna, smaka av med salt och peppar. Låt puttra på låg värme, gärna länge om du har tid eftersom smakerna utvecklas.

Förkoka cannellonin.

Strimla eller klipp de soltorkade tomaterna fint och blanda med mascarpone, smulad fetaost, crème fraiche och oregano.

Förkoka cannellonin i fyra minuter eller enligt anvisningar på paketet. Koka i riklig mängd vatten med olja för att undvika att de klibbar ihop. Om du använder färska lasagneplattor behöver de inte förkokas. Fyll varje rör med 2-3 små skedar fyllning och lägg dem i ett lager i en form. Täck med tomatsåsen och riven ost. Tillaga i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Servera gärna med sallad.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Påskfika

Fika med påsktårta

Långhelgen till påsk ger gott om tid för såväl fika som trerätters, så baka en stilig påsktårta och bjud vänner och familj!

bakatårta.se

Gott till utflykten!

Sportlovsdags

Nu är det dags för sportlov! Den som rör på sig behöver fylla på med energi, varför inte med hembakade bars laddade med solrosfrön, russin och kokos?

utflyktsmat.se


Kryddig paj

Kryddstarka pajer

Spiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst!

Texmex-inspirerade smaker har tagit svenskarna med storm och gör tacopaj till en favorit hos många. Den klassiska köttfärspajen kan bli riktigt kryddig på fler sätt - med smakrik fetaost och kryddstark korv mer än motsvarar den förväntningarna.

Blir momenten i tillagningen för många? För att laga kryddig korvpaj behöver du bara fräsa svamp och lök och vispa samman en äggstanning. Låt pajen sköta sig själv i ugnen och njut av riktigt god mat mitt i veckan!

 pajrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...