Cannelloni med ostfyllning

För att göra cannelloni krävs lite extra arbete, men resultatet är mödan värt.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Tomatsås

  • 1 pkt krossade tomater, 400 g
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja till stekning
  • 1-2 tsk blandade torkade örter, exempelvis oregano, basilika, rosmarin och timjan
  • salt, svartpeppar

Fyllning

  • 250 g cannelloni (eller motsvarande mängd färska lasagneplattor)
  • 250 g mascarpone
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 15 st soltorkade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1-2 dl riven ost

Gör så här:

Börja med att göra tomatsåsen, som sedan får stå och puttra medan du förbereder de övriga delarna.

Finhacka löken och pressa eller finhacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken på medelvärme under omrörning i några minuter, tillsätt vitlöken mot slutet. Tillsätt tomaterna. Krydda med örterna, smaka av med salt och peppar. Låt puttra på låg värme, gärna länge om du har tid eftersom smakerna utvecklas.

Förkoka cannellonin.

Strimla eller klipp de soltorkade tomaterna fint och blanda med mascarpone, smulad fetaost, crème fraiche och oregano.

Förkoka cannellonin i fyra minuter eller enligt anvisningar på paketet. Koka i riklig mängd vatten med olja för att undvika att de klibbar ihop. Om du använder färska lasagneplattor behöver de inte förkokas. Fyll varje rör med 2-3 små skedar fyllning och lägg dem i ett lager i en form. Täck med tomatsåsen och riven ost. Tillaga i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Servera gärna med sallad.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Lyxfika

Bästa bakelsetipsen

Snabbaste bakelsen kan vara den godaste! Rulltårta fylld med romrussin blir lyxig helgfika.

bakakaka.se

Vardagsrecept

Enklaste fiskrätten mättar många

Smidigaste vardagsfisken är varken torr eller smaklös. Laga några allt-i-ett favoriter, som fisk i sås på risbädd.

fiskrecept.nu


Kladdkakor

Godaste kakan

En kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan!

Kokos, choklad och muscavadosocker - detta är en riktigt läcker kladdkaka!

Bakas lätt i långpannan och räcker till många. Dessutom blir den bara godare av att vila någon dag innan den äts.

Så fram med förklädet och slå på ugnen - Det är dags att skaffa en ny kladdkaksfavorit!

 kladdkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...