Cannelloni med ostfyllning

För att göra cannelloni krävs lite extra arbete, men resultatet är mödan värt.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Tomatsås

  • 1 pkt krossade tomater, 400 g
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja till stekning
  • 1-2 tsk blandade torkade örter, exempelvis oregano, basilika, rosmarin och timjan
  • salt, svartpeppar

Fyllning

  • 250 g cannelloni (eller motsvarande mängd färska lasagneplattor)
  • 250 g mascarpone
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 15 st soltorkade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1-2 dl riven ost

Gör så här:

Börja med att göra tomatsåsen, som sedan får stå och puttra medan du förbereder de övriga delarna.

Finhacka löken och pressa eller finhacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken på medelvärme under omrörning i några minuter, tillsätt vitlöken mot slutet. Tillsätt tomaterna. Krydda med örterna, smaka av med salt och peppar. Låt puttra på låg värme, gärna länge om du har tid eftersom smakerna utvecklas.

Förkoka cannellonin.

Strimla eller klipp de soltorkade tomaterna fint och blanda med mascarpone, smulad fetaost, crème fraiche och oregano.

Förkoka cannellonin i fyra minuter eller enligt anvisningar på paketet. Koka i riklig mängd vatten med olja för att undvika att de klibbar ihop. Om du använder färska lasagneplattor behöver de inte förkokas. Fyll varje rör med 2-3 små skedar fyllning och lägg dem i ett lager i en form. Täck med tomatsåsen och riven ost. Tillaga i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Servera gärna med sallad.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Grilltips!

Fräsch melonsallad gillar grillat!

Balansera grillkvällen med rätt tillbehör. Sallader på vattenmelon matchar kolgrillen perfekt!

Grillat är mat med rejäla smaker. Men kraftig mat behöver lite balans! Låt därför rätt tillbehör bli det som binder samman grillkvällen. Söt vattenmelon är fräscht i värmen och passar minst lika bra på grillbuffén som till desserten.

Melon går fint att servera som den är men prova en melonsallad med lagrad ost till grillad kyckling. Eller gör en kall tomat-och melonsalsa med chili som passar till grillad halloumiost och grönsaksspett. En syrlig melonsallad med gurka och rödlök är ett gott tillbehör till grillat kött av flera slag. Varför inte prova alla tre till nästa grillkväll? Vi lovar att de höjer smaken på resten av festen!

 grillrecept.nu

Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

pajrecept.se

Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

bakapizza.se


Bakakaka

Mandel, banan och choklad

Passa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak!

Choklad, bananer och mandel passar perfekt i samma kaka. Mandel används tyvärr många gånger som en utfyllnad och ibland är det tveksamt om den tillför kakan någon smak.

Prova i stället ett gott recept på Mandelkaka med choklad, där mandeln verkligen kommer till sin rätt! Resultatet blir en smakrik och saftig kaka, med mild banansmak, tydlig nougatton och härlig chokladsmak.

Välj en god mandel, gärna ekologisk och bra mörk choklad så är helgens kaka en succé!

God helgfika på er!

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Helgkyckling

Lättlagad kyckling. Filéer i ugn, fyllda med smakrik korv…Lätt nog för vardagen – gott nog för helgen!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...