Cannelloni med lax

Lax är smakrikt och passar fint i en ugnsrätt som cannelloni. Prova ett recept med getost och zucchini!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Laxfyllning

  • 6 stora, färska lasagneplattor 250g
  • 300 g benfri lax
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 100 g chèvre, getost
  • 1 röd lök
  • 100 g morot (1 st)
  • 100 g zucchini
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • svartpeppar
  • salt
  • färsk basilika till garnering

Vitsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven ost, lagrad

Gör så här:

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna moroten. Riv zucchinin grovt på rivjärn.

Fräs allt i olja tills löken mjuknat. Blanda ner den torkade basilikan.

Tillsätt tomatkrossen och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Skär laxen i små bitar och blanda ner i tomatfyllningen. Låt koka upp och ställ sedan av från värmen.

Ostsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ned mjölet och låt det sugas upp av fettet. Vispa ner mjölken lite i taget. Späd med grädden och blanda ner osten när såsen tjocknat. Låt puttra några minuter tills osten smält helt och såsen är slät.

När tomatfyllningen svalnat något smular du ner getosten i såsen och rör om.

Smöra en stor ugnsfast form. Dela lasagneplattorna på mitten så du får 12 plattor. Lätt cirka två matskedar fyllning på varje platta. Rulla ihop till ett fyllt rör och lägg rören med skarven nedåt i formen.

Täck nu rullarna med ostsåsen.

Gratinera cannellonin i 200 grader 20-25 minuter.

Strö gärna riven parmesanost över de varma rullarna innan servering.

Servera tillsammans med grönsallad, tomater, vinäger och vitlöksbröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Scones

Majsscones

När solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta.

scones.se

Helgmenyn

Tacksam ugnsrätt

Aubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning.

helgmenyn.se


Glass

Mera glass!

Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt!

Peppar&Salt älskar glass. Kanske är du sugen på en klassisk jordgubbsglass? Eller blir havtornssorbet din nya favorit? Att göra egen glass är lätt och roligt! Ringla över en krämig kolasås på kondenserad mjölk och njut. Det är lätt att älska glass!

 glassrecept.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...