Cannelloni med lax

Lax är smakrikt och passar fint i en ugnsrätt som cannelloni. Prova ett recept med getost och zucchini!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Laxfyllning

  • 6 stora, färska lasagneplattor 250g
  • 300 g benfri lax
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 100 g chèvre, getost
  • 1 röd lök
  • 100 g morot (1 st)
  • 100 g zucchini
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • svartpeppar
  • salt
  • färsk basilika till garnering

Vitsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven ost, lagrad

Gör så här:

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna moroten. Riv zucchinin grovt på rivjärn.

Fräs allt i olja tills löken mjuknat. Blanda ner den torkade basilikan.

Tillsätt tomatkrossen och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Skär laxen i små bitar och blanda ner i tomatfyllningen. Låt koka upp och ställ sedan av från värmen.

Ostsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ned mjölet och låt det sugas upp av fettet. Vispa ner mjölken lite i taget. Späd med grädden och blanda ner osten när såsen tjocknat. Låt puttra några minuter tills osten smält helt och såsen är slät.

När tomatfyllningen svalnat något smular du ner getosten i såsen och rör om.

Smöra en stor ugnsfast form. Dela lasagneplattorna på mitten så du får 12 plattor. Lätt cirka två matskedar fyllning på varje platta. Rulla ihop till ett fyllt rör och lägg rören med skarven nedåt i formen.

Täck nu rullarna med ostsåsen.

Gratinera cannellonin i 200 grader 20-25 minuter.

Strö gärna riven parmesanost över de varma rullarna innan servering.

Servera tillsammans med grönsallad, tomater, vinäger och vitlöksbröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Pasta

Pasta allt-i-ett för trötta gourmeter!

Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat!

Pasta räddar vardagen i många kök. Snabbt, mättande, lättvarierat och mättande. Och allra bäst blir allt-i-ett rätterna med bara en gryta på bordet. Varianterna där varm pasta smaksätts med grönt, kött, fisk eller svamp är oändliga. Och ofta är det enkla det som blir allra godast. Variera pasta carbonaran och gör carbonara med chorizo eller färskost. Laga krämig pasta med grönkål, parmesan och hasselnötter. Eller gör pasta puttanesca med sardeller.
Eller så smaksätter du med rökt lax och gör pasta med champinjoner och rökt lax och bönor. En rätt som är snabb nog en vardagskväll men god nog för fredagsmys eller lördagsmiddag. Något grönt, lite bröd och du har kvällen räddad.

 pastarecept.se

Grön buffé

Grön buffé till Kristi himmelfärdsdag

Långhelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål!

pajrecept.se

Kycklingrecept

Grillat är godast!

Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället!

kycklingrecept.nu


Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

Fettisdagen är den traditionella dagen att njuta sin semla. Och även om det idag är få som håller på den katolska fastan och laddar med fastlagsbröd så är semmeldagen någonting värt att fira. Vi älskar semlor! Hembakat är godast och en klassisk semla känns helt rätt! Är ni många till fikat är semmelkransen ett gott tips. Kanske väljer du hetvägg? En god tradition, helt klart!

 semlor.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...