Cannelloni med köttfärs

Cannelloni, fyllda pastarör, är en otroligt läcker ugnsrätt. Perfekt att laga till många. Här är ett gott recept med köttfärs och färska lasagneplattor.

Du behöver

Köttfärsfyllning

  • 6 stora, färska lasagneplattor
  • 400 gram nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 1 morot, ca 100 gram
  • 50 gram champinjoner
  • 3 msk tomapuré
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 krdm svatpeppar
  • smör till stekning
  • smör till formen
  • extra parmesanost till serveringen

Tomatsås

  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • ½ gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • svartpeppar
  • salt

Ostsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost, lagrad

Gör så här:

Börja med att finhacka löken till köttfärsen och tomatsåsen. Skala och finhacka moroten och rensa och skär svampen i små bitar. Krossa eller finhacka vitlöken.

Fräs köttfärsen, moroten och löken i smör, gärna i omgångar eller i en så stor panna att färsen bryns i stället för att koka. Tillsätt svampen och kryddorna. Späd med vatten och rör ner tomatpurén. Låt puttra i några minuter och smaka sedan av med salt och peppar.

Tomatsåsen: Fräs den hackade löken tillsammans med vitlök. Tillsätt kryddor och krossad tomat. Låt koka ihop i minst fem minuter innan såsen smakas av med salt och peppar.

Ostsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ned mjölet och låt det sugas upp av fettet. Vispa ner mjölken lite i taget. Späd med crème fraiche och blanda ner osten när såsen tjocknat. Låt puttra några minuter tills osten smält helt och såsen är slät.

Smöra en stor ugnsfast form. Dela lasagneplattorna på mitten så du får 12 plattor. Lätt cirka två matskedar köttfärsfyllning på varje platta. Rulla ihop till ett fyllt rör och lägg rören med skarven nedåt i formen.

Täck nu rullarna med ostsåsen. Ovanpå ostsåsen brer du tomatsåsen.

Gratinera cannellonin i 200 grader 20-25 minuter.

Strö gärna riven parmesanost över de varma rullarna innan servering.

Servera tillsammans med grönsallad, tomater, vinäger och vitlöksbröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Grilltips!

Fräsch melonsallad gillar grillat!

Balansera grillkvällen med rätt tillbehör. Sallader på vattenmelon matchar kolgrillen perfekt!

Grillat är mat med rejäla smaker. Men kraftig mat behöver lite balans! Låt därför rätt tillbehör bli det som binder samman grillkvällen. Söt vattenmelon är fräscht i värmen och passar minst lika bra på grillbuffén som till desserten.

Melon går fint att servera som den är men prova en melonsallad med lagrad ost till grillad kyckling. Eller gör en kall tomat-och melonsalsa med chili som passar till grillad halloumiost och grönsaksspett. En syrlig melonsallad med gurka och rödlök är ett gott tillbehör till grillat kött av flera slag. Varför inte prova alla tre till nästa grillkväll? Vi lovar att de höjer smaken på resten av festen!

 grillrecept.nu

Svalkande dryck

Svalkande recept

Sommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta!

fruktrecept.se

Köttbullar

Ny sajt

Pepparochsalt lanserar ännu en receptsajt, köttbullsrecept.se!

köttbullsrecept.se


Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

Kyckling är lätt mat, både att laga och att smaksätta. Använd ugnen och välj ett bekvämt recept på kyckling med mycket smak. Helgrillad passar den med såväl citron som yoghurt eller äpple och lime. Klassikerna att laga kyckling med bacon är alltid gott, gärna tillsammans med ugnsbakade rotfrukter och potatis. Gratinera filéer tillsammans med tomat och ost har du en snabb helgrätt. Eller prova ett gott recept på kyckling med kryddig korv som garanterat ger helgkänsla i köket!

 kycklingrecept.nu


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Helgkyckling

Lättlagad kyckling. Filéer i ugn, fyllda med smakrik korv…Lätt nog för vardagen – gott nog för helgen!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...