Cannelloni med kyckling
Cannelloni som riktigt smälter i munnen... Festmat som går bra att laga i förväg.
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
Fyllning
- 6 stora, färska lasagneplattor 250g
- 2 kycklingfiléer eller motsvarande benfritt kycklingkött
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 100 g morot (1 st)
- 100 g palsternacka (1st)
- 500 g krossade tomater
- 1 buljongtärning, höns eller grönsaks
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk timjan
- 1 tsk rödvinsvinäger
- svartpeppar
- salt
- (färsk basilika till garnering)
- 200 g hårdost i skivor
Vitsås
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 1/2 dl grädde
- 1 dl riven ost, lagrad
Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar och stek den i olivolja så den får lite färg. Lägg den åt sidan.
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna moroten och palsternackan.
Fräs allt i olja tills löken mjuknat. Blanda ner tomatkross, buljong och kryddor låt koka ihop några minuter. Tillsätt vinäger och smaka av med salt och svartpeppar.
Ostsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ned mjölet och låt det sugas upp av fettet. Vispa ner mjölken lite i taget. Späd med grädden och blanda ner osten när såsen tjocknat. Låt puttra några minuter tills osten smält helt och såsen är slät.
Smöra en stor ugnsfast form. Täck botten av formen med ett lager tomatsås. Dela lasagneplattorna på mitten så du får 12 plattor. Lätt cirka två matskedar tomatfyllning på varje platta. Skiva ost och lägg två-tre skivor på vaje platta. Fördela kycklingen jämt mellan plattorna. Rulla ihop till ett fyllt rör och lägg rören med skarven nedåt i formen.
Täck nu rullarna med ostsåsen och gratinera cannellonin i 200 grader 20-25 minuter. Strö gärna riven parmesanost över de varma rullarna innan servering.
Servera tillsammans med grönsallad, tomater, vinäger och vitlöksbröd.