Cannelloni med kyckling

Cannelloni som riktigt smälter i munnen... Festmat som går bra att laga i förväg.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Fyllning

  • 6 stora, färska lasagneplattor 250g
  • 2 kycklingfiléer eller motsvarande benfritt kycklingkött
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g morot (1 st)
  • 100 g palsternacka (1st)
  • 500 g krossade tomater
  • 1 buljongtärning, höns eller grönsaks
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • svartpeppar
  • salt
  • (färsk basilika till garnering)
  • 200 g hårdost i skivor

Vitsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 dl grädde
  • 1 dl riven ost, lagrad

Gör så här:

Skär kycklingen i små bitar och stek den i olivolja så den får lite färg. Lägg den åt sidan.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna moroten och palsternackan.

Fräs allt i olja tills löken mjuknat. Blanda ner tomatkross, buljong och kryddor låt koka ihop några minuter. Tillsätt vinäger och smaka av med salt och svartpeppar.

Ostsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ned mjölet och låt det sugas upp av fettet. Vispa ner mjölken lite i taget. Späd med grädden och blanda ner osten när såsen tjocknat. Låt puttra några minuter tills osten smält helt och såsen är slät.

Smöra en stor ugnsfast form. Täck botten av formen med ett lager tomatsås. Dela lasagneplattorna på mitten så du får 12 plattor. Lätt cirka två matskedar tomatfyllning på varje platta. Skiva ost och lägg två-tre skivor på vaje platta. Fördela kycklingen jämt mellan plattorna. Rulla ihop till ett fyllt rör och lägg rören med skarven nedåt i formen.

Täck nu rullarna med ostsåsen och gratinera cannellonin i 200 grader 20-25 minuter. Strö gärna riven parmesanost över de varma rullarna innan servering.

Servera tillsammans med grönsallad, tomater, vinäger och vitlöksbröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Lakritskladdkaka

Älskad kladdkaka – nu med lakritssmak!

Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka!

kladdkakor.se

Kladdkakor

Kladdigare kakor!

Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut...

kladdkakor.se


Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

Förr var kyckling för många riktig festmat. Och även om det i dag går att köpa kyckling till vardags är det en vanlig rätt när det ska vara lite festligt. Inte konstigt, kyckling är lättlagat och gott. Dessutom är det magert. Prova en smakrik kycklinggryta med rotfrukter. Eller en god och värmande kycklingsoppa? Kanske kryddiga kycklingspett eller ett gott recept på gratinerad kyckling i tomat till helgen.

Variationen är oändlig och resultatet brukar bli utmärkt!

Numera finns kravmärkt kyckling att hitta i många butiker; välj den och tänk på miljön och djuromsorgen!

 kycklingrecept.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...