Cannelloni med kyckling

Cannelloni som riktigt smälter i munnen... Festmat som går bra att laga i förväg.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Fyllning

  • 6 stora, färska lasagneplattor 250g
  • 2 kycklingfiléer eller motsvarande benfritt kycklingkött
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g morot (1 st)
  • 100 g palsternacka (1st)
  • 500 g krossade tomater
  • 1 buljongtärning, höns eller grönsaks
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • svartpeppar
  • salt
  • (färsk basilika till garnering)
  • 200 g hårdost i skivor

Vitsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 dl grädde
  • 1 dl riven ost, lagrad

Gör så här:

Skär kycklingen i små bitar och stek den i olivolja så den får lite färg. Lägg den åt sidan.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna moroten och palsternackan.

Fräs allt i olja tills löken mjuknat. Blanda ner tomatkross, buljong och kryddor låt koka ihop några minuter. Tillsätt vinäger och smaka av med salt och svartpeppar.

Ostsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ned mjölet och låt det sugas upp av fettet. Vispa ner mjölken lite i taget. Späd med grädden och blanda ner osten när såsen tjocknat. Låt puttra några minuter tills osten smält helt och såsen är slät.

Smöra en stor ugnsfast form. Täck botten av formen med ett lager tomatsås. Dela lasagneplattorna på mitten så du får 12 plattor. Lätt cirka två matskedar tomatfyllning på varje platta. Skiva ost och lägg två-tre skivor på vaje platta. Fördela kycklingen jämt mellan plattorna. Rulla ihop till ett fyllt rör och lägg rören med skarven nedåt i formen.

Täck nu rullarna med ostsåsen och gratinera cannellonin i 200 grader 20-25 minuter. Strö gärna riven parmesanost över de varma rullarna innan servering.

Servera tillsammans med grönsallad, tomater, vinäger och vitlöksbröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Lakritskladdkaka

Älskad kladdkaka – nu med lakritssmak!

Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka!

kladdkakor.se

Buffé

Planera sommarens buffé

Buffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka!

buffemat.se


Hembakta bullar

Bulla upp!

Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst.

En svällande deg som doftar i köket skapar oundvikligen förväntningar. Med en slät vetebulle på fatet smakar ju kaffet alldeles extra bra...

Bullar går förstås att variera med många olika sorters fyllning. Chokladbullar passar den riktiga gottegrisen som hand i handske, men andra hävdar att den klassiska kanelbullen är bäst när det gäller. Vad tycker du?

 bakabullar.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...