Cannelloni med kyckling

Cannelloni som riktigt smälter i munnen... Festmat som går bra att laga i förväg.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Fyllning

  • 6 stora, färska lasagneplattor 250g
  • 2 kycklingfiléer eller motsvarande benfritt kycklingkött
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g morot (1 st)
  • 100 g palsternacka (1st)
  • 500 g krossade tomater
  • 1 buljongtärning, höns eller grönsaks
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • svartpeppar
  • salt
  • (färsk basilika till garnering)
  • 200 g hårdost i skivor

Vitsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 dl grädde
  • 1 dl riven ost, lagrad

Gör så här:

Skär kycklingen i små bitar och stek den i olivolja så den får lite färg. Lägg den åt sidan.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna moroten och palsternackan.

Fräs allt i olja tills löken mjuknat. Blanda ner tomatkross, buljong och kryddor låt koka ihop några minuter. Tillsätt vinäger och smaka av med salt och svartpeppar.

Ostsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ned mjölet och låt det sugas upp av fettet. Vispa ner mjölken lite i taget. Späd med grädden och blanda ner osten när såsen tjocknat. Låt puttra några minuter tills osten smält helt och såsen är slät.

Smöra en stor ugnsfast form. Täck botten av formen med ett lager tomatsås. Dela lasagneplattorna på mitten så du får 12 plattor. Lätt cirka två matskedar tomatfyllning på varje platta. Skiva ost och lägg två-tre skivor på vaje platta. Fördela kycklingen jämt mellan plattorna. Rulla ihop till ett fyllt rör och lägg rören med skarven nedåt i formen.

Täck nu rullarna med ostsåsen och gratinera cannellonin i 200 grader 20-25 minuter. Strö gärna riven parmesanost över de varma rullarna innan servering.

Servera tillsammans med grönsallad, tomater, vinäger och vitlöksbröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

glutenfriarecept.se


Buffé

Planera sommarens buffé

Buffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka!

Du nalkas ljuva sommar, med studentfester, skolavslutning och bröllop. Vem vill stå mer än nödvändigt vid spisen då? Enkla tillbehör som färskost, marinerade vita bönor eller ajvarröra kan stå färdiga i förväg, liksom ostpaj.

På buffén kan alla hitta något att tycka om. Klassiker som potatissallad och inkokt lax går alltid hem. Komplettera med focaccia och goda ostar - festen är i land!

 buffemat.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...