Cannelloni med kyckling

Cannelloni som riktigt smälter i munnen... Festmat som går bra att laga i förväg.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Fyllning

  • 6 stora, färska lasagneplattor 250g
  • 2 kycklingfiléer eller motsvarande benfritt kycklingkött
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g morot (1 st)
  • 100 g palsternacka (1st)
  • 500 g krossade tomater
  • 1 buljongtärning, höns eller grönsaks
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • svartpeppar
  • salt
  • (färsk basilika till garnering)
  • 200 g hårdost i skivor

Vitsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 dl grädde
  • 1 dl riven ost, lagrad

Gör så här:

Skär kycklingen i små bitar och stek den i olivolja så den får lite färg. Lägg den åt sidan.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna moroten och palsternackan.

Fräs allt i olja tills löken mjuknat. Blanda ner tomatkross, buljong och kryddor låt koka ihop några minuter. Tillsätt vinäger och smaka av med salt och svartpeppar.

Ostsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ned mjölet och låt det sugas upp av fettet. Vispa ner mjölken lite i taget. Späd med grädden och blanda ner osten när såsen tjocknat. Låt puttra några minuter tills osten smält helt och såsen är slät.

Smöra en stor ugnsfast form. Täck botten av formen med ett lager tomatsås. Dela lasagneplattorna på mitten så du får 12 plattor. Lätt cirka två matskedar tomatfyllning på varje platta. Skiva ost och lägg två-tre skivor på vaje platta. Fördela kycklingen jämt mellan plattorna. Rulla ihop till ett fyllt rör och lägg rören med skarven nedåt i formen.

Täck nu rullarna med ostsåsen och gratinera cannellonin i 200 grader 20-25 minuter. Strö gärna riven parmesanost över de varma rullarna innan servering.

Servera tillsammans med grönsallad, tomater, vinäger och vitlöksbröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Färsk pasta

Hemlagad cannelloni

Färdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över.

pastarecept.nu

Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

efterratter.se


Blåbärstider

Det lyser blått i blåbärsskogen!

Visst ska blåbärssylt kokas, men med alldeles färska blåbär i korgen gör vi blåbärssmoothie!

Egentligen är det inte svårare än blåbär med mjölk, som är så himmelskt gott. Fast honung och vanilj gör smoothie med blåbär till något alldeles särskilt. Prova också belgiska våfflor med vispgrädde, blåbär och nyslungad honung! Eller blåbärspaj? Lite belöning med en gång vill man väl ha efter en myggig dag i skogen! Och så kokar vi förstås in så mycket blåbärssylt det bara går, att spara till höstens och vinterns grötskålar eller pannkaksfester.

 bärrecept.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...